Blumenthal

Română   English

ArtShop: Ferestrele noptii

Ferestrele noptii - Llelu Nicolae Valareanu (Sarbu)

Detalii

Autor: Llelu Nicolae Valareanu (Sarbu)
Pagini: 268
An aparitie: 2010

Cumpara

Pret: 28 RON

NOU: SE POATE GASI SI LA LIBRARIA DALLES SI LIBRARIA MIHAI EMINESCU.Nascut la 01.01.1948 in Valari, comuna Stanesti, judetul Gorj, absolvent al Facultatii de Stiinte Economice in anul 1971 si al Facultatii de Filosofie in anul 1978 din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Statornicit din anul 1971 in Sibiu, casatorit, a profesat ca economist in diferite societati si institutii, avand functii importante.

Inca din anii de liceu si-a manifestat pasiunea pentru scris si citit, pasiuni pe care le are si astazi concentrate spre poezie.

Este prezent cu poezii pe majoritatea site-urilor literare importante, in cenacluri literare, dar si in numeroase antologii (antologia Florilegiu - Poezii - a revistei literare online "Visul", "Antologie de poezie - 55 de poeţi contemporani (pagini alese)" de Valentina Becart, antologia cenaclului Junimea Digitala "Captivi in sfera de minuni" si in volumul colectiv de poezie al Asociatiei Scriitorilor Pentru Promovarea Realizarilor Artistice - ASPRA (Galati), Antologia revistei SINGUR etc .

Pasionat de literatura, filosofie si in general de arta, citeste si scrie despre tot ceea ce ii inalta sufletul ori mangaie privirea.

Poezia lui Llelu Nicolae Valareanu (Sarbu) este incarcata de lirism si vitalitate. Ancorat in drama existential-umana, creatiile lui sunt ca un IMN AL VIETII recitat dincolo de FERESTRELE NOPTII, imn care reda infatisarea femeii cu ochii magicianului ce exalta frumusetea vizionara din viata, intr-un timp in care tristetea ne-a patruns in suflet, impiedicandu-ne sa traim si sa visam, batand pasul pe loc si scriind impresii de calatorie in destinul acestui timp silhui in care spiritul ne este bantuit de umbrele care ne impiedica sa visam frumos...