Blumenthal

Română   English

Press Room: Lansare de carte - Marturii despre arta si viata (Marcel Guguianu)

Lansare de carte - Marturii despre arta si viata (Marcel Guguianu)

Editura Blumenthal lanseaza miercuri, 6 aprilie, incepand cu ora 17.00, la Muzeul National al Literaturii Romane, "Marcel Guguianu - Marturii despre arta si viata" - un proiect amplu al jurnalistei Lucia Valentina Stanciu care printr-o inspirata si curajoasa initiativa, a reusit sa stranga intr-un singur album, peste 150 de schite alb-negru si color si peste 1000 de aforisme semnate de maestrul Guguianu, astfel incat volumul prezinta latura sensibila, meditativa a artistului si ne ajuta sa-i aprofundam intreaga creatie sculpturala.

Impartite in sapte capitole: "Despre arta, muzica, poezie si cultura", "Istorie si popor", "De nicaieri pana nicaieri", "Andante", "Memento mori" si "Adagii de final" - cugetarile stau alaturi schitelor cosmosului artistului - trupul femeii.

O alta noutate pe care o aduce acest volum este publicarea, in premiera, a autoportretului pictat al sculptorului (realizat in anul 1994, la Iasi) acesta luand forma copertei albumului.

Induiosat de vestea aparitiei acestui album dedicat, Guguianu a afirmat: "Nu-mi vine sa cred ca exist. Iata un adevar corect. Drept in fata unui mormant. Lumea lui Guguianu. Eu am cucerit-o."

Asa cum noteaza si in studiul introductiv, Lucia Valentina Stanciu ne dezvaluie in acest album "un Guguianu grafician, cel putin la fel de mare ca renumitul sculptor Guguianu".

La evenimentul din 6 aprilie vor participa, alaturi de artist, apropiati ai acestuia, artisti si critici de arta, oameni de cultura, dar si reprezentanti ai vietii politice romanesti.

Vor lua cuvantul: autoarea volumului, Lucia Valentina Stanciu, Valentin Ciuca - critic de arta, care semneaza si o scurta apreciere critica publicata in volum, directorul M.N.L.R. Lucian Chisu, primarul orasului natal al artistului, Barlad - Constantin Constantinescu, deputatul Adrian Solomon, si presedintele Comisiei de Cultura din cadrul Consiliului Local Barlad - Constantin Theodorescu.