Blumenthal

Română   English

Press Room: Lansare - Marturii despre arta si viata - Marcel Guguianu

Lansare - Marturii despre arta si viata - Marcel Guguianu

Editura Blumenthal a lansat miercuri, 6 aprilie, la Muzeul National al Literaturii Romane, albumul "Marturii despre arta si viata - Marcel Guguianu, schite si aforisme", in prezenta autorului Lucia Valentina Stanciu, a artistului ai a numerosi invitati.

Oameni de cultura si politicieni au salutat aparitia inedita a acestui volum care contine, pentru prima data laolalta, peste o mie de ganduri ale maestrului Guguianu, 109 schițe ale lucrarilor acestuia, semnate de artist, dar si imaginea autoportretului pictat de Guguianu.

La evenimentul de lansare, al carui amfitrion a fost directorul M.N.L.R., Lucian Chisu, au fost prezenti si primarul orasului Barlad, Constantin Constantinescu, deputatul Adrian Solomon, istoricul Florin Rotaru si presedintele Ion Iliescu.

In deschidere, Lucia Valentina Stanciu a tinut sa multumeasca, in primul rand, artistului Guguianu, pentru timpul si tot sprijinul acordat in realizarea acestui album.

Vadit emotionat, din jiltul lui Mihail Sadoveanu, maestrul Guguianu a salutat aceasta aparitie editoriala si pe cei prezenti, la finalul evenimentului primind din partea domnului dr.prof. Victor Craciun, presedintele Ligii Romanilor de Pretutindeni "Medalia Jubiliara Constantin Brancusi", in semn de pretuire a creatiei sale.

Prezent la lansare, presedintele Ion Iliescu a tinut sa o felicite pe autoarea cartii, jurnalista Lucia Valentina Stanciu cat si editura Blumenthal pentru aparitia acestei carti, precizand ca Marcel Guguianu fiind "unul dintre clasicii scolii romanesti, care ne reprezinta si ne va reprezenta estetic. Este un poet in realizarile sale, ale creatiei in arta noastra grafica, in sculptura".
Albumul "Marturii despre arta si viata - Marcel Guguianu, schite si aforisme" este disponibil si online, pe www.blumenthal.ro.

Blumenthal, Bucuresti, Str. Dionisie Lupu 31, www.blumenthal.ro, office@blumenthal.ro
Tel. +40 21 310.53.52