Blumenthal

Română   English

Press Room: Expozitie cu peste o mie de ceasuri la Timisoara

Marţi seara, la Muzeul de Artă, a avut loc vernisajul Restituiri – Istoria unui meşteşug, o expoziţie care reconstituie prăvălia şi atelierul ceasornicarului şi bijutierului Petru Kindlein din Lugoj, în care meşterul şi-a desfăşurat activitatea în prima jumătate a secolului XX. Evenimentul a fost urmat de un concert al formaţiei Acoustica în ceainăria Cărtureşti

Expoziţia, organizată de Emil Kindlein, nepotul bijutierului Petru Kindlein, şi îngrijită de curatorul Marcela Oprescu, cuprinde mobilierul, bancul de lucru, uneltele specifice unui atelier de orologerie şi giuvaergie, firme şi reclame de epocă. Cu ajutorul documentelor şi tipăriturilor de epocă este prezentată istoria familiei şi a meşteşugului.

Evenimentul a fost urmat de un concert al formaţiei Acoustica (Daniel-Silvian Petre & Emil Kindlein) în ceainăria Cărtureşti Mercy, intitulat Muzică de colecţie, ce a inclus reinterpretări acustice ale unor piese de la Nirvana, The Doors, Johnny Cash, Janis Joplin, Led Zeppelin, unele dintre ele fiind şi traduse, dar şi blues de la 1930, piese culese Anton Pann sau compoziţii proprii pe versuri de Ion Minulescu şi Daniel Silvian Petre.

Expoziţia va fi deschisă până la 1 aprilie şi poate fi vizitată zilnic, între orele 10 şi 18, mai puţin lunea.

Sursa: http://www.tion.ro/expozitie-cu-peste-o-mie-de-ceasuri-la-timisoara/1069395