Blumenthal

Română   English

Press Room: Nicu Vladimir/ Lansare de carte si CD: "Lucratorul ostenit"

Nicu Vladimir/
Lansare de carte si CD: 
"Lucratorul ostenit"

Autor: ALEX REVENCO

10 decembrie 2010

Dupa Timisoara, Iasi si Sibiu a venit si randul Bucurestiului sa fie gazda pentru lansarea cartii si CD-ului "Lucratorul ostenit" de Nicu Vladimir. Editura Blumenthal prezinta "Lucratorul ostenit" duminica, ora 21.00, in cafeneaua Godot din Strada Blanari 14, in Centrul Vechi. In cadrul lansarii va avea loc un concert Acoustic Experience Petre & Kindlein, castigatorii de anul trecut al Trofeului "Om Bun".
Nicu Vladimir este unul dintre artistii autentici inclusi in iBig Fouri-ul folkului protestatar de la noi, alaturi de Horia Stoicanu, Mircea Florian sI Vali Sterian. Artist complet plastician, poet, compozitor, interpret, Nicu Vladimir (1950- 1995) a lasat o adevarata comoara "de sertar" publicata abia acum la editura Blumenthal, sub ingrijirea lui Daniel Silvian Petre si Emil Kindlein.
Cartea apare impreuna cu un CD ce contine cateva inregistrari- document, lucrari grafice si fotografii de arhiva.
Iata un autoportret al artistului:
Nicu Vladimir Nike (victorie, biruinta) + Vladati (a domni) + Mir (pace) a Biruitoare Domneste Pacea; Sagetator;
Absolvent al Institutului de Arte Plastice "N.Grigorescu", Bucuresti- sectia pictura de sevalet, promotia 1975;
Autor de poezie / Autor de muzica / Cantaret folk liber- profesionist;
Activitate artistica: spectacole in scoli (generale, profesionale, licee), cluburi & cenacluri ale elevilor, ore de dirigentie, carciumi, tarmul romanesc al Marii Negre; reviste (literare sau nu), teatre, in intalniri cu amicii si/sau in singuratate, constant din 1964. Trebuie mentionat ca, pe la inceputurile carierei sale muzicale, Nicu Vladimir a fost acompaniat in concerte, la percutie, de un foarte cunoscut om de cultura, un specialist in istoria religiilor si al civilizatiei iudaice, Andrei Oisteanu. "Suntem mandri ca la 20 de ani de la revolutie am reusit sa-l readucem pe Nicu Vladimir printre noi", a zis Dan Petre la lansarea de la Timisoara iar Emil a adaugat: "Nu stiu ce se intampla, fiindca de la o vreme nu ne mai intelegem parinti si copii, de parca am fi in lumi diferite; cand deodata vine omul asta cu muzica lui ca sa ne adune pe toti la un loc". Tot la lansarea de la Timisoara, fosta sotie a lui Nicu, Anda Pittis, a spus: "Prima oara am fost alaturi de Vladimir la Timisoara, in saptamana noastra de miere. Vladimir ar fi implinit anul acesta 60 de ani. Numaratoarea anilor lui s-a oprit la 45. El ramane tanar si cred ca este prietenul celor foarte tineri. Pentru noi este doar un veghetor. Au fost multe intentii in ultimii ani pentru a scoate o carte de genul acesta. A fost nevoie de Timisoara ca acest proiect sa se materializeze, de Petre si de Kindlein, care au facut astfel incat sa va impartaseasca tuturor acelora care veti lua cartea gandurile lui. Va multumesc ca sunteti niste oameni extraordinari..."