Blumenthal

Română   English

Press Room: 10 SEPTEMBRIE 2010/ AGENDA.RO/ TIMISOARA/ Eveniment in memoria lui Nicu Vladimir/ Lansarea cartii si a CD-ului "Lucratorul Ostenit"

10 SEPTEMBRIE 2010/
AGENDA.RO/ TIMISOARA/
Eveniment in memoria lui Nicu Vladimir/
Lansarea cartii si a CD-ului "Lucratorul Ostenit"

Vizualizat: 802
Locul evenimentului: Timisoara
Despre eveniment:
Sambata, 11 septembrie, de la ora 18, la cortul Centrului Cultural Gong de la Muzeul Satului, in cadrul festivalului Plai va avea loc lansarea cartii si a CD-ului Lucratorul ostenit de Nicu Vladimir.

Nicu Vladimir este unul dintre artistii care "au dat nume" folk-ului romanesc. Nu i-au fost publicate scrierile in volum si nu i s-a editat nici un disc fapt deloc surprinzator in contextul cultural-politic al anilor 60-70. Artist complet, poet, plastician, compozitor si interpret, Nicu Vladimir ne-a lasat o adevarata comoara "de sertar" publicata abia acum la editura Blumenthal, sub ingrijirea lui Daniel Silvian Petre si Emil Kindlein. Cartea apare impreuna cu un CD ce contine cateva inregistrari-document, cateva lucrari grafice si fotografii de arhiva.

Evenimentul va beneficia de participarea D-nei Anda Pittis iar duo-ul Petre & Kindlein va interpreta cateva cantece semnate Nicu Vladimir.

Florian Pittis spunea: "A fost prietenul meu si, indraznesc sa sper, am fost prietenul lui. Prin simpla sa prezenta ii deranja pe toti, desi, atunci cand se afla intr-un grup, nu deranja pe nimeni si ii suporta pe toti. Si totusi cati n-ar fi vrut sa traiasca "sub pecetea vladimirnicului gand"? Pe usa lui, acolo, in interior, statea scris: "Mie-mi pasa!". Asta vedea ori de cate ori se hotara sa iasa in lumea de afara. Si chiar i-a pasat. A fost modelul meu pentru personajul din "Ancheta asupra unui tanar care nu a facut nimic". A fost? Poeziile (dintre care unele, apar acum) si cantecele sale ma obliga sa spun: "ESTE". Nu el a scris: "N-am chef sa spun nici in gluma, / Ca-nceputul s-a sfarsit"?

Zoltan Varga