Blumenthal

Română   English

Press Room: RAZVAN TUPA, Marian Eana/ 12.12.2010/ "Lucratorul ostenit", si la Bucuresti/ LANSARE/ Legenda a folkului romanesc, foto si audio

RAZVAN TUPA, Marian Eana/ 12.12.2010/ 
"Lucratorul ostenit", si la Bucuresti/

LANSARE/ Legenda a folkului romanesc, foto si audio

Duminica seara, Editura Blumenthal organizeaza lansarea bucuresteana a volumului "Lucratorul ostenit", de Nicu Vladimir. Evenimentul are loc in cafeneaua Godot (Strada Blanari 14), de la ora 21.00. Cartea contine prima culegere a textelor si poeziilor semnate de Nicu Vladimir si este insotita de un CD cu piese de arhiva.

Nicu Vladimir a fost unul dintre "pilonii" principali ai "miscarii folk" din Romania, alaturi de Mircea Florian, Dorin Liviu Zaharia, Marcela Saftiuc, Horia Stoicanu, Valeriu Sterian, Doru Stanculescu, Mircea Vintila si altii. Din 1964 pana in 1966, aparitiile sale pe scena au avut loc in scoli, cluburi, cenacluri ale elevilor si studentesti, in carciumi, pe litoral (2 Mai) si cluburi sportive. Interesul pentru muzica a fost dublat de poezie, Nicu Vladimir publicand in revistele "Luceafarul", "Orizont" si "Tribuna". Dupa ce a castigat prima editie a "Primaverii Baladelor" din 1973 (ex aequo cu Mircea Vintila), numele sau a aparut in momentele fierbinti ale scenei muzicale romanesti de la Cenaclul Flacara pana in Piata Universitatii anilor '90. Din 2007, in Vama Veche se organizeaza o gala in memoriam Nicu Vladimir, intitulata "Folkin Vama". Volumul "Lucratorul ostenit" a fost lansat in luna septembrie la Timisoara, iar acum este randul bucurestenilor sa guste poezia muzicii folk. Un concert Acoustic Experience Petre&Kindlein completeaza evenimentul de duminica, acestia fiind castigatorii de anul trecut ai Trofeului "Om Bun". Intrarea este libera.